top of page

Αντωνίου Ελαιόλαδο . Antoniou family Skopelos olive oil

Παρθένο Ελαιόλαδο

Γιάννης Αντωνίου, Γλώσσα Σκόπελος, 37003

Επαληθευμένος ιδιοκτήτης
Απευθείας κρατήσεις με τους ιδιοκτητες
Προβολή με την άδεια του ιδιοκτήτη

Tel: 00302424033517
Tel: 00306974325004

Email: liotriviantoniou@gmail.com

Οικογένεια Αντωνίου Παραδοσιακοί Ελαιώνες Σκόπελος ( Γλώσσα Σκοπέλου ) Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ( Σκοπελίτικο Λάδι )


Οι ελαιώνες μας


Τα ελαιοκτήματα της οικογένειας μας βρίσκονται στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού της Σκοπέλου και γύρω από το χωριό της Γλώσσας σε υψόμετρο 250μ., συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η αμφίσης (τοπική Σκοπέλου) και η κορωνέικη. Το μάζεμα του καρπού γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο από το δέντρο (ελαιοραβδιστικά και ελαιόπανα) και τοποθετείται σε τελάρα, ώστε να αποφεύγονται σπασίματα ή αλλοιώσεις, ενώ η έκθλιψη πραγματοποιείται αυστηρά εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή και σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 27 βαθμών κελσίου.


Σταγόνες από δέντρα με θέα το Αιγαίο!


Το ελαιόλαδο μας προέρχεται από παραδοσιακούς ελαιώνες Σκοπέλου ποικιλίας Αμφίσσης και Κορωνέικης. Ο καρπός συλλέγεται παραδοσιακά και ελαιοποιείται άμεσα στο ελαιοτριβείο μας με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.


Ξεχωρίζει για το λαμπερό πράσινο χρώμα του,  το φρουτώδες άρωμά του και  την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες κι άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Γευστικά χαρακτηρίζεται ως χυμώδες και ελαφρώς πικάντικο.

Στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας επιλέγουμε, παράγουμε και τυποποιούμε για εσάς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.


Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών προφύλαξης και συντήρησης του ελαιολάδου ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.


Το ελαιολαδό μας


Εδώ και 130 χρόνια το ελαιοτριβείο μας παράγει το εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο των οικογενειών του νησιού της Σκοπέλου. Ακολουθώντας την παράδοση, παράγουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τις πλούσιες θρεπτικές ουσίες, το τέλειο άρωμα και τη φρουτώδη γεύση του φρέσκου και υγιούς καρπού ελιάς.


Η καλλιέργεια της ελιάς αποτελούσε από τα παλιά τα χρόνια τρόπο ζωής για τους κατοίκους της Γλώσσας και γενικότερα του νησιού. Το ελαιοτριβείο «Αντωνίου» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία τριών γενεών από τη λειτουργία το πρώτου ελαιοτριβείου στο μικρό χωριό της Γλώσσας της νήσου Σκοπέλου.

Ενας αιώνας ιστορίας ξεκινά…


Το ελαιοτριβείο «Αντωνίου» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία τριών γενεών από τη λειτουργία το πρώτου ελαιοτριβείου στο μικρό χωριό της Γλώσσας της νήσου Σκοπέλου.  Εδώ και 130 χρόνια το ελαιοτριβείο μας παράγει το εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο των οικογενειών του νησιού της Σκοπέλου.


Η διαδρομή ξεκινά από το 1890 με τον προπάππου Γεώργιο Ι. Αντωνίου να αρχίζει το δημιουργικό ταξίδι της οικογενειακής επιχείρησης. Τότε, η αρχή έγινε με το παραδοσιακό λιοτρίβι και τη σύνθλιψη της ελιάς με  τις μυλόπετρες και την βοήθεια των ζώων.


Συνεχίζοντας στη δεύτερη γενιά με τον παππού Ιωάννη Γ. Αντωνίου, η παραδοσιακή παραγωγή ελαιολάδου, περνά στον πιο σύγχρονο τρόπο, εφαρμόζοντας τις υδραυλικές πρέσες και μετέπειτα τα φυγοκεντρικά μηχανήματα.


Ακολουθώντας την παράδοση, σήμερα η οικογένεια Αντωνίου στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Γλώσσα Σκοπέλου παράγει, επιλέγει και τυποποιεί για εσάς το άριστης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τις πλούσιες θρεπτικές ουσίες, το τέλειο άρωμα και τη φρουτώδη γεύση του φρέσκου και υγιούς καρπού ελιάς.

Ξεναγήσεις στο Μουσείο του Ελαιοτριβείου


Ελάτε να σας ξεναγήσουμε και να σας εξηγήσουμε βήμα προς βήμα όλη τη διαδικασία της παραγωγής ελαιόλαδου από τα λιθάρια, τους μύλους και τις πρέσες, ως το σύγχρονο φυγοκεντρικό μηχάνημα του σήμερα. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε το ελαιόλαδό μας.


Οι ξεναγήσεις για γκρουπ γίνονται κατόπιν συνεννόησης.

bottom of page